• A legjobb dolog abban, ha kezdő, feltörekvő fotós vagy, hogy szabadon felfedezheted a fotózás gyakorlatilag bármely területét. Divat, fotóriport, sport, rendezvény – kamerával a kézben mindet kipróbálhatod, s ezzel egy időben a készségeidet is fejlesztheted.
  • Ahogy egyre több tapasztalatot szerzel, rájössz, hogy sokkal nehezebb egy adott stílus mesterévé válni, ha nem csak azzal foglalkozol. Valójában ez lehet az a legfontosabb dolog, amely visszatarthat attól, hogy sikeres legyél a fotózás egy adott területén.
  • Éppen ezért, igyekszünk a főbb „ágak” mentén minél több tapasztalatot és elégedett partnert, ügyfelet gyűjteni. Tekintse meg tevékenységi területeinket.

Portréfotózás

A portré készítés vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb műfaj a fotózásban. A portréfotózás szépsége az ember személyiségének megmutatásában, néha pózok használatában rejlik. A hivatásos fotósok általában szupermodelleket vagy hírességeket örökítenek meg a vörös szőnyegen vagy magazinfotózások során, de tablófotózást, családi fotók készítését, vagy a leendő modellek és színészek számára portfoliófotózást is vállalnak. Mi ezt megtesszük felkérésre, vállalásra bárkivel.

Termékfotózás

Amint a neve is sugallja, ez a népszerű fotós műfaj elsősorban tárgyak fényképezését jelenti, s kiterjed még a termékfotózásra is, amelynek során az elkészült képek katalógusokba, magazinokba, hirdetőtáblákra kerülnek. Egy termékfotó egy fő vagy több különböző, de egymáshoz kapcsolódó terméket is ábrázolhat, amelyek egy központi téma köré csoportosulnak. A lenyűgöző tárgyfotók készítésének egyik titka a jó megvilágítás, akár kültéren, akár beltéren. A termékfotózás során sok fotós használ tárgysátort, amelyben a tárgyat úgy helyezik el, hogy minden a szögből azonos, lágy megvilágítást kapjon, kiküszöbölve a keményebb, vetett árnyékokat. Ebben mi is tudunk segíteni.

Tájfotózás

Azok, akik szeretnek utazni, biztosan sok tájképet készítettek már. A közhiedelemmel ellentétben ez a műfaj nem korlátozódik a fekvő tájolású fotókra, hiszen például a magas fákat, hegyeket vagy bármit, amiről úgy érzed, hogy meg kell örökítened a táj felfedezése közben, sokszor álló képeken lehet a legszebben ábrázolni. Szerencsére napjainkban már egyre kreatívabb lehetőségeket kínál a technika számunkra, így könnyen készíthetünk akár madártávlatból is tájképeket drónok segítségével. Drámaibb, hangsúlyosabb képekhez szükség van természetesen professzionális felszerelésre. Ne aggódjon ha erre van szüksége, megoldjuk.

Ételfotózás

Napjainkra a közösségi média olyan nagy hatással van már ránk, hogy akár poénból, akár komolyabb marketingcélok miatt is fotózzuk amit megeszünk. Manapság, az egyre profibb kamerával felszerelt okostelefonok világában már-már az is előfordulhat, hogy egyes esetekben mellőzhetjük a fényképezőgépet. Azonban itt is sok elem van, amiket elkerülhetetlen megtanulni. Fontos például a megfelelő világítás, majd a fehéregyensúly beállítása és a színkorrekció is, a fotózott étel beállítása, tálalása, kívánatossá tétele, ezekhez mind-mind külön technikát alkalmazhatunk, amelyet tanulással és sok gyakorlással tudunk elsajátítani. És természetesen megbízásunk esetén megígérjük, hogy nem eszünk csak fotózunk.

Sportfotózás

A sportfotózás már professzionálisabb műfaj, ahol nagyon gyorsan kell reagálnunk és nagyon gyorsan kell a felvételeket készíteni. A sportfotósok általában nagy és nehéz objektíveket használnak, amelyekkel egészen rá lehet közelíteni az eseményekre, s nagyon rövid záridőkkel dolgoznak anélkül, hogy az elkészült fotók alulexponáltak lennének. A különböző sportágak fotózását rendszeresen ugyanazok a fotósok végzik, a verseny elég kiélezett. Megoldjuk ezt is csak előtte felvesszük a nyúlcipőt.

Természetfotózás

A természetfotózás nagy felkészültséget igényel, főként, ha a vadon élő állatokat szeretnénk lencsevégre kapni, természetes élőhelyükbe történő beavatkozás nélkül. A sportfotózáshoz hasonlóan, itt is rendkívül fontos a megfelelő felszerelés ahhoz, hogy tökéletesen éles képek készüljenek, ráadásul biztonsági intézkedésekre is szükség lehet a vadonban. Nagy türelmet igényel a fotózás ezen ága, nem is mindenki alkalmas rá, s bizony nem is veszélytelen, hiszen gyakran igen komoly kihívást jelentő természeti körülmények között kell helytállni, akár a világ legeldugottabb részein is. Megoldjuk, bár kissé félősek vagyunk.

Makrófotózás

Azok, akik valóban lenyűgöző képekre vágynak, nagyon kedvelik a makrófotózást. A dolgokat viszonylag könnyű jóval nagyobbnak megmutatni, mint amekkorák valójában, ha a megfelelő felszerelés áll rendelkezésünkre. Napjainkban már azt is megtehetjük, hogy okostelefonunkat egészítjük ki egy felpattintható mobiltartozékkal, de az ideális eredményt természetesen valódi makróobjektívvel felszerelt DSLR vagy tükör nélküli kamerával érhetjük el.

Rendezvényfotózás

A rendezvényfotózás széles körben népszerű terület, amely számos különféle esemény rögzítését öleli fel, például koncerteket, születésnapokat, céges rendezvényeket vagy esküvőket is. Különböző fényképezési technikák keverékét foglalja magában, hiszen egy rendezvény során készülnek képek az emberekről, elkapott pillanatokról, a helyszínről, vagy éppen a felszolgált ételekről.

Babafotózás

Az újszülöttek és kisgyermekek fényképezése alapvetően ugyanaz, mint a portréfotózás, legalábbis technikai szempontból, bár egyedülálló kihívásokat hordoz magában. Figyelembe kell venni, hogy az újszülöttek nagyon törékenyek, szemük érzékeny a fényre, így be kell szerezni a megfelelő felszerelést, és megtanulni használni a fényképezőgépet úgy, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a rendelkezésünkre álló fényből.